Η Γύρη

Η γύρη που μαζεύουν οι μέλισσες είναι πλούσια σε πρωτεΐνη (περίπου 40% πρωτεΐνη), ελεύθερα αμινοξέα & βιταμίνες, συμπεριλαμβανομένου του συμπλέγματος Β!

Μάλιστα είναι περισσότερο πλούσια σε πρωτεΐνες από οποιαδήποτε άλλη πηγή ζωικής προέλευσης!
Περιέχει περισσότερα αμινοξέα από το βοδινό, τα αυγά και το τυρί, ίδιου βάρους. Περίπου η μισή από την πρωτεΐνη που περιέχει είναι στη μορφή των ελεύθερων αμινοξέων, τα οποία είναι έτοιμα να χρησιμοποιηθούν αμέσως από το σώμα μας!

Είναι σημαντικό να καταλάβουμε ότι για μία κουταλιά της σούπας γύρη, μία μέλισσα πρέπει να εργάζεται 8 ώρες την ημέρα για ένα μήνα, ώστε να την συλλέξει!

Ορίστε 10 λόγοι για τους οποίους πρέπει αμέσως να προσθέσεις τη φρέσκια γύρη μελισσών στην καθημερινή διατροφή σου… αν και υπάρχουν πολλοί ακόμα!

ΧΑΡΙΖΕΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑ

Η ποικιλία των θρεπτικών στοιχείων που περιέχει, την κάνει ένα φυσικό τονωτικό, καθώς οι υδατάνθρακες, οι πρωτεΐνες και οι βιταμίνες Β που περιέχει, θα σε βοηθήσουν στο καθημερινό τρέξιμο και θα ενισχύσουν την αντοχή σου και τα επίπεδα κορεσμού σου.

ΚΑΤΑΠΡΑΥΝΕΙ ΠΑΘΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ

Συχνά χρησιμοποιείται σε προϊόντα που θεραπεύουν φλεγμονώδεις περιπτώσεις και απλές παθήσεις του δέρματος, όπως το έκζεμα και η ψωρίαση. Τα αμινοξέα και οι βιταμίνες της προστατεύουν το δέρμα και βοηθούν στην αναγέννηση των κυττάρων!

ΒΟΗΘΑΕΙ ΤΟ ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Καθώς περιέχει υψηλή ποσότητα αντιοξειδωτικών, μπορεί να έχει αντιφλεγμονώδες αποτέλεσμα και στους ιστούς των πνευμόνων, αποτρέποντας την εμφάνιση του άσθματος.

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΙΣ ΑΛΛΕΡΓΙΕΣ

Η γύρη οδηγεί στην ύφεση των αλλεργιών. Ο Dr. Leo Conway, M.D, ανέφερε ότι το 94% των ασθενών του απελευθερώθηκε εντελώς από τις αλλεργίες, μόλις άρχισαν να καταναλώνουν τη γύρη.

ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΟ ΠΕΠΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Εκτός από τις βιταμίνες, τα μεταλλικά στοιχεία και τις πρωτεΐνες, περιέχει ένζυμα που μπορούν να βοηθήσουν στην πέψη.

ΕΝΙΣΧΥΕΙ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ

Με ιδιότητες όπως αυτές των αντιβιοτικών, προστατεύει τον οργανισμό από τους ιούς ενώ με την πλούσια αντιοξειδωτική της δράση, θωρακίζει τα κύτταρα απέναντι στις ελεύθερες ρίζες!

ΘΕΡΑΠΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΕΘΙΣΜΟΥΣ

Αν χρησιμοποιηθεί ολιστικά μπορεί να καταστείλει τις παρορμήσεις!

ΕΝΔΥΝΑΜΩΝΕΙ ΤΟ ΚΑΡΔΙΑΓΓΕΙΑΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ

Χάρη στις μεγάλες ποσότητες ρουτίνης που περιέχει, ενδυναμώνει τα αιμοφόρα αγγεία και διορθώνει τα επίπεδα χοληστερόλης. Επιπλέον βοηθάει στη πρόληψη καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικών επεισοδίων χάρη στις ισχυρές αντιπηκτικές της ιδιότητες.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ

Άνδρες που πάσχουν από καλοηθή υπερπλασία βρίσκουν ανακούφιση χρησιμοποιώντας τη γύρη, καθώς συμβάλλει στη μείωση της φλεγμονής ενώ παράλληλα σταματάει την επιτακτική ανάγκη για ούρηση.

ΒΟΗΘΑΕΙ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Η γύρη διεγείρει και αποκαθιστά τη λειτουργία των ωοθηκών, γεγονός που μπορεί να βοηθήσει στην επιτάχυνση της εγκυμοσύνης. Εκτός από το ότι ενισχύει την παραγωγή ορμονών, αποτελεί ένα εξαιρετικό αφροδισιακό! Δοσολογία: Μια κουταλιά την ημέρα καλύπτει τις απαραίτητες ημερήσιες ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.