Σίτα συλλογής πρόπολης γεμάτη ακατέργαστη πρόπολη

Η πρόπολη είναι ένα ακόμα από τα προϊόντα της μέλισσας. Πρόκειται για μία κολλώδη ουσία, την οποία συλλέγουν οι μέλισσες και την εμπλουτίζουν με κερί, γύρη και διάφορα ένζυμα. Την χρησιμοποιούν για απολύμανση και στεγανοποίηση της κυψέλης τους. Είναι αδιάβροχη και περιορίζει την πρόσβαση ξένων εισβολών, ανεξαρτήτως μεγέθους. Κρατά μακριά τόσο τα μικρόβια και τα βακτήρια, όσο και τα μυρμήγκια και τα ποντίκια. Οτιδήποτε ξένο (ζώο, έντομο ή ερπετό) εισέλθει μέσα στο μελίσσι, θανατώνεται. Επειδή η μεταφορά του πτώματος είναι αδύνατη, η πρόπολη χρησιμοποιείται για να το βαλσαμώσει, ώστε το περιβάλλον να διατηρηθεί καθαρό και αποστειρωμένο. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ρητίνη, κερί, αιθέρια έλαια και γύρη, ενώ συμπληρωματικά, περιλαμβάνει και αρωματικές ουσίες, σάκχαρα, βάλσαμα, τερπένια κ.α.… Συμβάλλει στην επούλωση τραυμάτων, διαθέτει αντιβακτηριδιακές αλλά και αντικαρκινικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται ευρέως στην κοσμητολογία.

Το βάμμα πρόπολης, «το αντιβιοτικό της φύσης», είναι ένα αλκοολούχο διάλυμα από καθαρό οινόπνευμα (αιθυλική αλκοόλη ή οινόπνευμα ποτοποιίας) και πρόπολη. Έχει καστανοκόκκινο χρώμα και αποτελεί ιδανικό φυσικό αντιβιοτικό. Είναι ένα απόλυτα φυσικό ελιξίριο προστασίας του ανθρώπινου οργανισμού, καθώς είναι πλούσιο σε θρεπτικά συστατικά και έχει αντιβακτηριδιακή, αντιμυκητιακή και αντισηπτική δράση. Επίσης χρησιμοποιείται ως τονωτικό του ανοσοποιητικού, καθώς σκοτώνει Ιούς, Μύκητες και Βακτήρια σε Χρόνο Ρεκόρ!!!

Οφέλη:
1) Αποτελεί φυσικό αντιβιοτικό

Το βάμμα πρόπολης διαθέτει ισχυρή αντιβιοτική δράση και μπορεί να αποτελέσει μια ασφαλή επιλογή για την καταπολέμηση των μικροβίων και των βακτηρίων. Πρόκειται για μια πολύ καλή πηγή που προσφέρει ανοσία, θωρακίζει τον οργανισμό και αντιμετωπίζει τις μολύνσεις. Έχει αναλγητική δράση και επιταχύνει την διαδικασία της επούλωσης. Χάρη στην υψηλή περιεκτικότητά του σε φλαβονοειδή, καταπολεμά τις λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος, την γρίπη, το κρυολόγημα και τις μυκητιάσεις, ενώ ανακουφίζει από διαταραχές του πεπτικού συστήματος. Τα πλεονεκτήματα της πρόπολης σε αντίθεση με τα κοινά αντιβιοτικά, όπως πενικιλίνη, στρεπτομυκίνη ή τεραμυκίνη, είναι πολλά. Στις μέρες μας γίνεται κατάχρηση των φαρμάκων, με αποτέλεσμα να παύουν να είναι λειτουργικά.
2) Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα
Περιέχει περισσότερες από 300 διαφορετικές ουσίες, με το μεγαλύτερο ποσοστό που φτάνουν έως και το 50%, σε φλαβονοειδή, (είναι υπεύθυνα για τον μηχανισμό του ανοσοποιητικού). Επίσης, αυξάνει την παραγωγή ιντερφερόνης και προκαλεί τόσο κυτταρική, όσο και χημική ανοσία. Ως αποτέλεσμα, το ανοσοποιητικό ισχυροποιείται και επισπεύδεται η κυτταρική αναγέννηση. Ο εκφυλισμός των κυττάρων αναστέλλεται και προλαμβάνονται ακόμα και σοβαρές ασθένειες, όπως ο καρκίνος.
3) Διατηρεί την στοματική υγεία
Το βάμμα πρόπολης χρησιμοποιείται και αραιωμένο με νερό, ως στοματικό διάλυμα και συμβάλλει στην διατήρηση της στοματικής υγείας. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιφλεγμονώδεις, αναλγητικές και αντιικές ιδιότητες, και βοηθάει στην αντιμετώπιση πολλών οδοντιατρικών προβλημάτων όπως η ουλίτιδα, η περιοδοντίτιδα και άλλα…
4) Προστατεύει το δέρμα και είναι φυσικό αντιοξειδωτικό και αντιαλλεργικό
Χάρη στην αντιφλεγμονώδη και αντιική του δράση του, βοηθά την επιδερμίδα να καταπολεμήσει περιπτώσεις καταπόνησης από ακμή, σπυράκια και διάφορες φλεγμονές. Έτσι, το δέρμα καταπραΰνεται και αποκτά τη χαμένη δύναμη και λάμψη του. Επίσης, ανακουφίζει από αλλεργικά συμπτώματα (όπως η ρινίτιδα, η φαγούρα κλπ). Σε συνδυασμό με γύρη, επιταχύνει την υποχώρησή τους και οδηγεί στην σταδιακή ανοσοποίηση. Παράλληλα, προστατεύει αποτελεσματικά την βιταμίνη C από την οξείδωση. Οι αντισηπτικές και επουλωτικές του ιδιότητες είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικές σε περιπτώσεις εγκαυμάτων, πυοδερματίτιδας αλλά και έρπητα.